SKORPIÓ

Mit egyél? Igyekezz minél több fűszeres szószt fogyasztani. Egyél sok fehérrépát és káposztát. Tejterméket is ehetsz, de csak mértékkel. Halat minden mennyiségben fogyaszthatsz.
Mit igyál?
A túlzott alkoholfogyasztás árt a májadnak és a vesédnek, és könnyen elveszítheted önkontrollodat is. Habzóborok, pezsgő és muskotályos bor ajánlott.
Mivel vendégeld meg a Skorpiót? Szervírozz neki fűszeres ételeket. Imádja a mustárt, a tormát. Spárgalevessel és kagylóval, vagy rákkal leveheted a lábáról. Desszertnek sajtot kínálj.

Étellista:

- Hús: kagyló, rák, hal
- Gyümölcs: grépfrút, görögdinnye, sárgabarack, alma
- Zöldség: fehérrépa, sárgarépa, káposzta, tök, retek
- Fűszerek: bazsalikom, koriander, mustár, torma

MÉRLEG 

Mit egyél? Hajlamos vagy a habzsolásra... Az érbetegségek elkerülésére egyél fokhagymát és áfonyát, reggelire pedig valamilyen csírát. Kerüld a fűszereset, helyette fogyassz finom szószokat és vitamindús salátákat.
Mit igyál?
Társaságban hajlamos vagy többet inni a kelleténél. Csak falatkákat fogyasztasz ilyenkor, ám ezek nem szívják fel az alkoholt.
Mivel vendégeld meg a Mérleget? A Mérleg inkább a hangulattal törődik, nem az étellel. Tegyél salátákat és különleges szószokat az asztalra. Az édesség is nyerő.

Étellista:

- Hús: kerülendő
- Gyümölcs: alma, áfonya, banán, cseresznye, körte, málna, eper, datolya - Zöldség: borsó, spárga, paradicsom, szójacsíra, búzacsíra
- Fűszer: szegfűszeg, ánizs, zsálya, tárkony, kapor


SZŰZ

Mit egyél? Legjobb, ha többnyire vegetáriánus étrendet választasz. Felejtsd el a zsíros disznóhúst. Néhanapján ehetsz csirkét vagy borjút. Zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthatsz korlátlanul.
Mit igyál?
Májadnak és gyomrodnak könnyet megárthat az alkohol. Könnyű száraz bort ihatsz azért olykor-olykor.
Mivel vendégeld meg a Szüzet? Nem igazi ínyenc, közömbös a finomságokra. Ajánlj salátát friss zöldséggel, főfogásnak borjút rizzsel, desszertnek pedig gyümölcsöt.

Étellista:

- Hús: borjú
- Gyümölcs: sárgabarack, gránátalma, dinnye, eper, ribizli
- Zöldség: bab, karfiol, zeller, tök, saláta, uborka
- Fűszer: cikória, vanília, babérlevél, fahéj


OROSZLÁN

Mit egyél? Feltétlenül egyél baromfit, és minél több friss és szárított gyümölcsöt. A zöldségek közül pedig tököt és padlizsánt.
Mit igyál?
Ne vidd túlzásba, mert hamar megárt az ital. Néha már néhány pohár bor is?
Mivel vendégeld meg az Oroszlánt? Szereti a luxust. Készülj kaviárral, lazaccal vagy vadétellel boros mártásban. Ne feledkezz meg a klasszikus zenéről sem.

Étellista:

- Hús: baromfi, vadhúsok, hal
- Gyümölcs: alma, citrom, narancs, ananász
- Zöldség: olajbogyó, tök, padlizsán, karalábé, zöldborsó
- Fűszer: koriander, gyömbér, tárkony, ánizs, szegfűszeg, bazsalikom, cikória



RÁK

Mit egyél? A gyomrod rabja vagy, ezért érdemes odafigyelni, mit eszel. Görögdinnyét korlátlan mennyiségben fogyaszthatsz, mert az tisztítja a szervezetet. Ajánlottak a zöldségek és a tenger gyümölcsei, de csak módjával.
Mit igyál?
Óvatosan az alkohollal, főleg a sörrel. Ne igyál olcsó bort és sört, mivel igen érzékeny a gyomrod. Inkább a vermutot válaszd, de abból se sokat, mert a Rákok könnyen alkoholfüggővé válhatnak.
Mivel vendégeld meg a Rákot? Szereti a szép terítéket. Rákkal, kagylóval, hallal lepd meg. Kedveli a gombát, a salátaféléket és a különféle szószokat, a tejszínhabos fagylaltot vagy gyümölcsöt.

Étellista:

- Hús: hal, tengergyümölcsei
- Gyümölcs: kókuszdió, szőlő, citrom, görögdinnye
- Zöldség: káposzta, uborka, uborka, burgonya, fejes saláta, fehérrépa
- Fűszerek: citrom, mustár, kakukkfű, vanília, fahéj, torma, zsálya 

IKREK

Mit egyél? Fehérjetartalmú ételeket: tojás, sajt, dió. Idegrendszeredet óvja az aszalt szilva és barack, az olajbogyó és a földi mogyoró. Ehetsz erősen fűszereset is.
Mit igyál?
Nem érdekel igazából az ital. Társaságban igyál könnyű száraz bort vagy muskotályt.
Mivel vendégeld meg az Ikreket? A mennyiség nem, sokkal inkább a változatosság érdekli. Az asztal legyen kicsi, de tele egzotikus étellel.

Étellista:

- Hús: baromfi
- Gyümölcs: karambola, gránátalma, datolya, dió
- Zöldség: bab, kelkáposzta, zeller, olajbogyó, paprika, paradicsom
- Fűszer: chili, bors, torma, szerecsendió



BIKA

Mit egyél? Hajlamos vagy a falánkságra... Ne feledd: nem mindig egészséges, ami finom! Egyél sok gyümölcsöt: narancs, citrom, alma, szilva és körte a legjobb választás. A hús mellé pedig könnyű salátát, sárgarépát és káposztát válassz.
Mit igyál?
A nyugodt, csendes Bikát ingerli az erős alkohol, az égetett szeszes ital. Igyál inkább finom, nemes borokat.
Mivel vendégeld meg a Bikát? A hagyományos konyhát, a gazdag ízvilágot kedveli. Hússal teli, sűrű levessel várja. A fő fogás legyen egzotikus ízesítésű sült marha, desszertnek gyümölcsöt tálalj.

Étellista

- Hús: Marhahús
- Gyümölcs: alma, szilva, banán, cseresznye, körte, narancs, citrom
- Zöldség: borsó, paraj, paradicsom, sárgarépa, káposzta
- Fűszer: kapor, petrezselyem, menta, szegfűszeg, ánizs 



KOS

Mit egyél? Ajánlott az ésszerű étkezés. A zabpehely, a hal, a zöldségek (azok között lehet káposzta, retek, fehérrépa is), enyhén zsíros hússal és sült burgonyával. A kapor és a hagyma különösen jót tesz a Kos jegy szülötteinek. Kerüld az éjszakai nassolást.
Mit igyál?
A Kosok könnyen elveszíthetik a mértéket, ha ivásról van szó. Sajt mellé fogyasszanak vörösbort, máskor inkább fehérbort vagy 1-2 pohár pezsgőt.
Mivel vendégeld meg a Kost? Szaftos, fűszeres étellel lepd meg, de ne feledkezz meg a zöldségekről sem! Desszertnek édes sütivel és gyümölccsel kínáld.

Étellista

- Hús: bárány, hal
- Gyümölcs: grépfrút, görög- és sárgadinnye, málna, kivi
- Zöldség: sárga- és fehérrépa, burgonya, retek, paprika
- Fűszerek: bors, hagyma, sáfrány, kapor, rozmaring, menta, koriander, kakukkfű 



Asztrodiéta

Húsvét után talán érdemes elgondolkodni,hogy az ünnepi nagy eszem-iszom után,hogyan is tudnánk ismét fittek és egészségesek lenni. Valamint hogyan tudnánk a  a télen felszedett fölösleges kilóktól megszabadulni.

Csillagjegyek táplálkozása

A csillagjegyek nemcsak az ember tulajdonságait és jellemét határozzák meg, hanem táplálkozási szokásait is. 
Ezért nem véletlen, hogy más ételfajtákat kedvelnek a Bikák, mint a Szüzek vagy a Nyilasok, és ugyancsak eltérő étrend biztosítja egészségüket.
Az egyes csillagjegyek megfelelő táplálkozása az egészséges életmód egyik alappillére. 
Az alábbi horoszkópból kiderül, ki mit és mennyit kell, hogy egyen bizonyos ételfajtákból, ugyanakkor mit kell(ene) száműznie étrendjéből. 
 
 
 

 

A húsvétról

 

Húsvét az egyházban - A húsvét eredete és húsvéti szertartások

 

Húsvét a kereszténység legfontosabb ünnepe, de szinte a világ minden táján felekezettől függően ezen időszakra tehető egy-egy jelentősebb egyházi vagy tavaszköszöntő ünnep, illetve nem kevés, máig élő néphagyomány létezik húsvét időszakához kapcsolódóan.    
 
Valószínűleg mindenki számára ismert, hogy a keresztény húsvét – amely eredetileg a zsidók egyiptomi fogságból való szabadulásának ünnepe volt - Jézus feltámadásának az ünnepe, az újjászületés, megtisztulás szimbóluma. Nevének eredete nagyon sokféle, a magyar szó a böjt lezárása utáni első alkalomra utal, amikor már lehetett húst fogyasztani.
 
Az ünnephez nem tartozik állandó dátum, bizony évente figyelnünk kell a naptárat, ha készülni akarunk rá. Az elméletileg a tavaszi napéjegyenlőséget alapul vevő számítási mód csak közelítő eredményt ad, a tényleges számítási módot egy keresztény egyházi kánon őrzi és az ortodox egyházak kivételével valamennyi keresztény vallás ezt használja.
 
Még mindig az egyházi vonatkozásban maradva fontos megemlíteni a keresztények húsvéti szertartásait:
Virágvasárnap:A bevezető nap, a nagyböjti előkészület legfontosabb napja
Nagycsütörtök: Az utolsó vacsora emléknapja
Nagyszombat: A húsvétvasárnapra való felkészülés napja
Húsvétvasárnap: Az ünnepi szentmise ideje
 
 

 

A népi húsvét - Húsvéti népszokások

 

Lehet az eredete homályos, de alig akad, aki ne ismerné az egyik legfontosabb magyar húsvéti népszokást, a locsolkodást. Az eseményt a fiúk lelkesen a lányok már kevésbé várják, ugyanis a hagyományosabb módszer keretében napi 8-10 csuromvizes ruha cseréjére lesz szükségük, kicsit jobb esetben csak egy nagyon alapos hajmosásra.
 
Persze a lelkesen és bőven locsolt víz, szóda, kölni, parfüm nem csak légből kapott eljárás, ősi termékenységi rítus távoli unokája, illetve Jézus feltámadásakor ennek hírét vivő asszonyokat vízzel locsolták a kétkedő katonák. Egy biztos, ez az ízig-vérig magyar szokás már a 17. században is élt
 
Mit sem ér viszont az odakészített vödör, vagy szódás szifon, ha még a választott lány közelébe sem jutunk, ezért nem árt megtanulni vagy fabrikálni egy frappáns locsolóverset, amivel teljesen levéve lábáról a lányt gyanútlanul beengedi locsolóját.
 
A húsvétkor lányok sem maradnak ’munka’ nélkül. A locsolóverset bizony meg kell hálálniuk hímes tojással, amit előző nap készítettek, így jelezve a népi hagyomány szerint a vonzalmukat. Az egyházi legenda természetesen némileg más, e szerint a kereszten szenvedő Krisztus vére egy tojásra cseppent és innen ered a hagyományosan pirosra festett tojás készítése.
 
 

'A nemes élethez nem kellenek nagy tettek, csupán tiszta szív és sok-sok Szeretet!'

'Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását.'

'Az élet nem arról szól, hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy, megtanuljuk, hogyan kell táncolni az esőben!'